Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Paní Rio, držím vám palce za tento blog a věřím že časem uvidíte i více...

0 0
možnosti
Foto

Rio, děkuju Ti za krásný článek. Klikám karmu a sdílím na FB. R^ Jasná odpověď na všechny podobné výlevy, co se nám teď v tisku i ve virtuálním prostoru množí.

0 0
možnosti

Se do toho stát zamotal sám. Když je vyživovací povinnost vůči dětem, tak proč se motá do toho jak si to rodina (babička, matka, vnouče) zařídí? 8-o  PP by měla nastoupit až když je příbuzenstvo "vyřazené ze hry"!!

0 1
možnosti
Foto

A kolik babiček je z dnešního důchodu schopno uživit sebe i vnoučata? Pokud by na příbuzenskou péči (která má mimochodem ze zákona přednost před "cizími" pěstouny) nepřispíval ani korunu, většina těchto dětí by skončila kde? V ústavu, který pak státní kasu stojí několikanásobně víc každý měsíc, o nepřímých finančních důsledcích ústavní výchovy ani nemluvě.

0 0
možnosti
Foto

Dobrý výdělek. Každý se bude rozhodovat podle vlastních preferencí. Pro někoho slušné peníze, pro někoho málo. Není nutné ale z toho dělat sociální komedii. Faktem je ovšem to, že téměř každý zvažuje peníze. Pokud by tomu tak nebylo, tak problém vůbec neexistuje a každý pěstoun by to dělal zdarma. Rád by se nechal lustrovat, zda je či není způsobilí k takovému činu. Těch je ovšem relativně málo. A většinou je odradí právě ona mašinerie s tím spojená. Takže žádné peníze.

1 0
možnosti
Foto

Pavel Zadražil: Nevím, jestli jsem vás dobře pochopila, ale pokud by každý pěstoun měl toto poslání vykonávat zadarmo, museli bychom být asi národem charitativně založených milionářů. My například máme v pěstounské péči dva sourozence spolu s našimi dvěma biologickými dětmi a kdybychom to dělali pro prachy, tak se dneska už chodíme leda napást na louku za domem. Naopak, kdybychom to nedělali, naše standardní rodina (dva vysokoškoláci se dvěma zdravými dětmi) by byla na výrazně vyšší ekonomické úrovni. Pěstounské dávky se dělí na příspěvek na potřeby dítěte a odměnu pěstouna. Většina pěstounů vám ale potvrdí, že ze své "odměny" stejně neužijí ani korunu - hradí z ní ty potřeby dětí, které jim už příspěvek na děti nepokryje.

To je snad normální, a zodpovědné, že "téměř každý zvažuje peníze". Vy snad chodíte do práce zadarmo? Nebo snad pracují zadarmo "tety" v děcáku, kde by bez pěstounů ty děti zůstaly?

Především pro bezdětné rodiče je tu adopce, díky které se přijaté dítě stává jejich po všech stránkách, a jde o děti malé, zdravé, majoritního etnika. A tam je to skutečně péče bezplatná, zadarmo. Adoptovat můžou samozřejmě i ti charakterní milionáři.

Pěstouni bývají lidé, kteří vlastní děti už mají, ale rádi by ještě někomu pomohli na úkor svého pohodlí a klidu. Pěstouni pečují o děti, které u nich jsou pouze dočasně (přechodná PP), nebo o ty, pro které se žádná adoptivní rodina nenašla - děti se zdravotním handicapem, jiného etnika, sourozenecké skupiny nebo třeba ty děti, které jen měly tu smůlu, že už přesáhly atraktivní věk 0-3 roky.

0 0
možnosti

I39v41o 49S17a79r78o

18. 1. 2014 22:33

Proč tak složitě?

Cikáni na to už dávno přišli. Rodiče se zřeknou svých 3 či 4 dětí. Prarodiče se ,,uvolí" , že o ně budou ,,pečovat". To je vše. Namísto směšných přídavků na děti pak prarodiče pobírají zhruba 9 - 11 tisíc na jedno dítě, podle ,,situace rodiny a složitosti péče". Nikoho, mimo sociálky a úředníků nepřekvapí, že se v té ,,rodině" vůbec nic nezměnilo, děcka stále spí v tom samém koutě. Jediná změna je, že namísto přídavků na děti pak v klidu poberou 30 - 40 tisíc na péči a jsou v  klidu na  pohodě.

Sociálka a úředníci, jak všichni chápeme, nemohou nic dělat. Tedy od stolu v kanceláři a nedopité kávy.

13 1
možnosti
Foto

N63e72l30a 73P24a68l30o26v60á

18. 1. 2014 23:08

Můžou dělat, ale nechtějí, nebo jsou líní. Já bych například dítě, kterého se rodiče zřekli, dala do pěstounské péče úplně cizím lidem do vzdáleného města, žádným mazaným prarodičům...

 A prarodiče těch cikáňat, pokud by si zažádali o to, stát se pěstouny, bych velice pečlivě prověřovala, stejně jako byla prověřovaná paní Tobiášová a další pěstouni. Chodili by k psychologům, kteří by zjišťovali jejich způsobilost, na školení...Odpadli by velice brzy, to si jsem jistá.

13 1
možnosti

Nelze všechny pěstouny "házet do jednoho pytle".  Jsou tací, kteří vedle vlastních dětí mají v PP děti další, výchovu zvládají, rozdíly mezi vlastními a "těmi druhými" nedělají a co je hlavní - všechny je milují. A pak jsou ti druzí..... v mém okolí je jedno dítě v PP u paní samoživitelky - v její přítomnosti zamlklé, v kolektivu stejně starých dětí pokusy o šikanu a ve chvilce povídání se svěří, že má rádo babičku a na otázku proč babičku odpoví:"Maminka mne bije po hlavě." Myslím, že všem je jasné, co jsem tímto chtěla říci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4207x
Jsem neskutečnej remcal, ale taky věčný optimista a idealista. Baví mě zkoumat český dějiny a hlavně příběhy lidí, dobu, kterou jsem nezažila, ale o které slyším a ovlivňuje mě.