Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Chcete trochu konfrontace ? Zvu Vás do Krnova, do domu, kde vlastním pár bytů a taky tam vlastní pár bytů cikáni. Přjeďte ..............jste SRDEČNĚ zvána ;-D. Hlavně mi vysvětlíte, proč mi cikánka již 5 měsíců neplatí a nejde jí vystěhovat

14 1
možnosti
DD

Ale jde. Odstřihněte jí vodu a elektřinu. Pak půjde sama za pár dnů. U soudu neuspěje. Kamarád to tak udělal u pár bytů a vyhrál.:-)

2 0
možnosti
DK

Nase predsudky nejsou spinave. Nase predsudky by byly spinave, kdyby nevychazely z reality...Ty deti tim ve skutecnosti mozna trpi mene nez vy. Poznal jsem romskou rodinu v Britanii a oni si mezi sebou obcas nadavali do "spinavych cikanu" ovsem samozrejme jen ve srande...Stejne tak me ve srande oslovovali "more". Kazdopadne ona zvidavost a tendence pomahat je neobvykla. Vas muz asi narazil na vyjimecne jedince, stejne tak jako ja v Britanii.

9 1
možnosti
PK

P85a33v81e70l 65K37u80r90a87l

24. 8. 2013 23:08

na otázku proč proč takový jsou je extrémně prostá odpověď... Použiji vhodný a pochopitelný příměr...

Vezměte si živočicha kterým je vlk. Vcelku dobře evolucí vytvarovaný predátor který se metodou pokus/omyl vyvinul do stavu kdy loví ve smečkách- v daném prostředí a s danou konstitucí je to pro něj ideální metoda. Což ovšem vede k tomu že smečka ke svému efektivnímu fungování v daném prostředí potřebuje fungovat podle nějaké sekvence rutin.

tyto rutiny (od toho jak lovit, jaké jedince poslat lovit (mladé) jaké nechat hlídat mláďata (staré) a jaké nechat nažrat první, druhé a třetí) jsou do mláďat efektivně programovány tím že to vidí celou dobu co rostou a jejich mozek se vyvíjí a ukládá si do paměti program jak přežít. Když mládě dělá něco špatně starší vlci mu buď nedají nažrat a nebo ho "zmlátí" (bolet je velice efektivní nástroj učení).

Jedinec který se podle pravidel neumí chovat je pěkně vyhozen a buď si najde jinou smečku s jiným programem a nebo chcípne hlady a holt evoluce pěkně zařídí že se jeho genofon který vedl k neefektivnímu programu nepředá dál. (Přirozeně může to být taková genetická aberace že je schopen lovit a přežít sám a nakonec postupnými změnami vytvořit nový alespoň poddruh po pár stech generacích ale to vynechme... z hlediska přežití původní smečky to není relevantní).

Tyto rutiny ovšem pomáhají jedincům i smečce jako celek přežít (čistě prakticky že podmínky vesmíru často pokusům o jiné přežít neumožní... stejně tak je často "kočkopes" vzniklý slepením 2 smeček s jinými metodikami nepraktický protože nejsou kompatibilní... lze snadno experimentálně ověřit že pokud smícháte jedince dvou smeček vlků které budou naučené jinak získávat zdroje  prostředí výsledek bude katastrofa... buď se pozabíjí navzájem a nebo společně nic neuloví)

6 0
možnosti
PK

P20a61v37e20l 39K63u56r10a96l

24. 8. 2013 23:11

ty "cikáňata" jsou prostě naprogramovány metodikou která jejich smečce- rodině umožňuje přežít... oni nevidí že by rodiče a nebo příbuzenstvo muselo denně na 8 hodin do práce, najíst dostanou stejně, nezmrznou... a že jsou "špinaví" no to je to co je k těm zdrojům od ostatních dostane... proto je dostávají. Kdyby žili "na úrovni" nedostanou nic.

Zkušenost prostě tahle mláďata naučila že tohle je způsob jak přežít.

A víte jaký je jediný způsob jak tenhle stav zvrátit? Prostě musí opět ze zkušenosti vidět že takový život není způsob jak přežít... dokud jim jako "etniku" (a nebo smečce) toto chování bude tolerováno jako způsob jak přežít budou ho dělat a programovat do mláďat... Až na tohle chování budou veřejně umírat hlady a bude vidět že to není způsob jak přežít to jediné je může donutit zkusit jiný.

Alternativně jim musíte mláďata sebrat už v době narození a vpravit jim do hlavy jiný program pokud chcete aby podlě něj žili.

Lidský mozek se v principu od mozku toho vlka v ničem neliší... šedá kůra má poněkud vyšší analytické schopnosti a zvládne se naučit komplexnější programy, ale to je všechno... ostatní části mozku máme stejné. Ale to že něco má schopnost se naučit komplexnější programy neznamená že se je to naučí...

Programování ("učení, výchova" nebo jak se to dnes moderně nazývá) je náročný proces a vyžaduje jak příklady, tak bič a cukr od smečky která si svá mláďata musí aktivně naprogramovat aby dělali co chce... samo od sebe takové programování nevznikne.

3 0
možnosti
MR

A nemohli ti diblíci opravdu být špinaví?Mě stačí,když vidím cikáňata u nás,běhají od útlého věku(2-3roky)samotné venku,pod dohledem o něco starších dětí,které by samotné ještě měly být hlídané a jsou opravdu usoplené,umatlané,špinavé,to jako od špíny..........

6 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4207x
Jsem neskutečnej remcal, ale taky věčný optimista a idealista. Baví mě zkoumat český dějiny a hlavně příběhy lidí, dobu, kterou jsem nezažila, ale o které slyším a ovlivňuje mě.