Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

medvěd brtník

30. 1. 2012 11:06
Zejména legrační je ten argument, že to rodiče dělají

za peníze, jako by ty pracovnice v kojeneckých ústavech pracovaly zadarmo. Ale jen blázen by si myslel, že pěstounem se stane člověk pro peníze. Měli bychom být vděčni těm, co se postarají o cizí děti, protože tím snižují budoucí kriminalitu. Sestry v ústavu mohou být sebehodnější, dítě potřebuje od ranného věku "svého" člověka. Jen tento silní vztah dokáže to, že vyroste přiměřeně sebevědomý a zralý dospělý.

0 0
možnosti

DrKr. Gwen Dol Ene Di et Li PhD.

30. 1. 2012 5:12
To je krasna teorie, az by jeden brecel

0 0
možnosti

lesicatko

30. 1. 2012 9:22
Re: To je krasna teorie, az by jeden brecel

Ani nie - takto to ide a máte podporu od tých, čo to už prešli . Hádam nie ste horší :)

http://www.odsouzeni.cz/2011/09/natalia-blahova-a-jeji-nazory-na-kojenecke-ustavy-a-legislativni-zmeny/

.

 Potrebujete hlavne ľudí ako je autorka - viac takých ľudí, nech sa spájajú, podporujte ich, voľte ich, ak pojdu za svojou myšlienkou. ..Pred pár rokmi takto vystupovala pod nickom najjulinka baba, čo chcela aby najmenšie deti v ústavoch nevyrastali ,že ona by aj tie rómske deti do profirodiny brala.Branil som ju, hoci som nevedel, či len fakt neblufuje. Ale nie - myslela to vážne, teraz aj s manželom vychováva päť romskych detí v rodine a iné ako rómske ani nechce :)

http://www.cas.sk/clanok/133616/manzelia-z-kosic-sa-staraju-o-deti-z-domova-v-byte-maju-male-jasle.html

0 0
možnosti

lesicatko

29. 1. 2012 12:31
Dobre napísané

Samozrejme, že zvládnu, zvladli to aj inde. Keď sa chce...

0 0
možnosti

petrph

29. 1. 2012 11:24
zvláštní

Zrovna  před chvílí  jsem si na teletextu Čt přečetl nadpis "Pěstouni nezvládají péči o děti z kojeňáku", z mnoha důvodů. Bohužel, úvodní předpoklady uvedené v článku "jsou hodnoceny jejich osobnostní předpoklady, dovednosti a možnosti ještě

před přijetím dítěte. Protože budou mít k dispozici odbornou

psycho-sociální, příp. i zdravotní podporu. Protože k tomu

získají i adekvátní finanční ohodnocení "...jsou asi podobnými sliby státní správy jako nyní Drábkovou ujišťování, o zvládání práce na úřadech práce...

0 0
možnosti

lesicatko

29. 1. 2012 12:28
Re: zvláštní

A Váš pohľad ?

0 0
možnosti

kilokrok

29. 1. 2012 10:54
Nutná je rozvaha !

Vaše zahleděnost do své odbornosti a přesvědčení, že to, co jste se naučila je správné a převládá nad snahou pochopení světa a pokorou. Všichni si uvědomujeme, že právě psychologie je na samém počátku poznání a většina věcí, které se dnes učí je jen uměle zformována tak, aby vypadala přesvědčivě. Proto se musíme více zamýšlet nad sebepoznáním a svém poslání, abychom porozuměli záhadám, které zatím stále záhadami jsou. Používání různých metodik (např. to. co uvádíte o výběru lidí) při výběru pěstounů přivede jen věci do dalších problémů, které nastávají zatím ve všech sférách, kde se podobní psychologičtí odborní pracovníci prosazují.

Po přečtení prvního odstavce jsem si uvědomil, že v poznávání psychologie stojíte teprve na začátku, ačkoliv by jste byla tak ráda, aby Vás okolí bralo jako letitě zkušenou odborníci! Jenomže, občané tohoto státu nejsou pokusní králíci! Navíc občané již nejsou tak negramotní, jak by se na první pohled zdálo! Přeji Vám hodně úspěchů na cestě poznávání!

0 0
možnosti

lesicatko

29. 1. 2012 12:26
Re: Nutná je rozvaha !

Pokusní kralici - sú deti v ústavých zariadeniach. Divné, že vaša pokora to nedovoľuje pomenovať...

0 0
možnosti

hafusak2

28. 1. 2012 19:03
Souhlasím s Vámi, ale:

zase tak překotně bych ty kojeňáky nerušil, protože mohou nastat - a stávají se situace, kdy kojeňák může být jediným přijatelným řešením. Například pokud máte osamělou matku samoživitelku, která třeba utrpí úraz, který jí třeba na 14 dní bude držet v nemocnici. Může se také stát, že při nějaké dopravní nehodě /a těch je dost/ budou oba rodiče zraněni, malé dítě vyvázne bez zranění, a představte si, že se ta nehoda stala teď, tj. v sobotu večer, nikde nikdo nepracuje aby rozhodl a co si někde na silnici počnou příslušníci policie a hasiči s malým dítětem? To havarované auto také může být klidně z jiného státu - a co teď?

Něco zrušit nebo zničit je to nejjednodušší, ale skutečně kojeňáky nepotřebujeme?

2 0
možnosti

free hummingbird

28. 1. 2012 19:25
Re: Souhlasím s Vámi, ale:

Mně tedy připadá jednodušší dovézt dítě po nehodě do nemocnice na vyšetření (to je snad automatické, pokud je účastníkem dopravní nehody) a mít kontakt na pohotovostní službu sociální péče, která přijede a ví, kam dítě přechodně umístit, než kvůli několika vyjímkám do roka udržovat provoz ústavu. Všechny Vámi popisované případy se dají řešit bez ústavní péče. Pravdu máte samozřejmě v tom, že krátkodobý pobyt v ústavu by dítě nijak nepoškodil, ale na druhou stranu, pokud právě prožívá trauma z matčiny nemoci nebo dokonce vážné dopravní nehody, nepotřebuje tu péči daleko víc osobní než je ústav?

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4207x
Jsem neskutečnej remcal, ale taky věčný optimista a idealista. Baví mě zkoumat český dějiny a hlavně příběhy lidí, dobu, kterou jsem nezažila, ale o které slyším a ovlivňuje mě.